Bidrag är bra

Published Wed, May 17 2006 3:54 PM

Som svenska medborgare lever vi under ett konstant hot om våld från statsmakten. Den vill bestjäla oss och hindra oss ifrån att utbyta viktiga ting så som sjukvård med vem vi vill. Detta kan i värsta fall vara rent dödligt.

Normalt när man blir utsatt för brott så har man rätt till någon form av kompensation. Nu finns det ingen som kommer utdömma kompensation från staten så vi måste därför ta saken i egna händer. Bidragssnylta!

Är det då inte fel att ta andra människors pengar? Det är ju skattebetalarna som har betalt in pengarna som går till bidragen. Men ponera att du får inbrott och din TV blir stulen, på vägen ut tappar dock rånaren TVn. Har du nu plötsligt inte rätt till kompensation längre bara för att allt rånaren har har han tagit från någon annan?
Om de andra som blivit bestulna inte bemödat sig med eller lyckats kräva ut kompensation så ser jag inga problem i att pengarna går till att kompensera dig istället.

Alla har samma access till bidragsystemen, vill de inte roffa åt sig någon ersättning utan bara snällt betala får de helt enkelt skylla sig själva.

Att skatterna kommer behöva höjas om alla börjar ta bidrag är knappast ett rimligt argument heller. Skattetoleransen är inte beroende av storleken på statens utgifter, så skatten kommer vara så hög som folk tolererar att den är oavsett. Möjligen så kommer andra statliga funktioner så som tex sjukvård och skola drabbas istället men detta är bara positivt och kommer endast sänka toleransen mot staten när den lyckas leverera ännu mindre än den redan gör.

Så börja bidragssnylta nu!

Filed under: