IPRED är ingen anledning att inte fildela

Published Fri, Apr 3 2009 4:09 PM
I Metro kan man läsa att internettrafiken halverats sedan IPRED trädde i kraft.
IPRED lagen är väldigt lätt att komma runt och det finns ingen anledning att sluta fildela.
Här är några tips på tjänster och program du kan använda för att fortsätta fildela helt utan risk att någon skall kunna kräva ut dina uppgifter.
OpenVPN.se hittas OpenVPN klienten. Allt du behöver göra är att installera den och lägga konfigurationsfilen från PRQ i rätt mapp sen är det bara att köra. Du får ett helt anonymt eget IP med full reverse. Den här tjänsten rekommenderas varmt.
Det finns hyfsat bra alternativ för anonym betalning som insättning till konto.
Relakks använder PPTP-tunnlar som är inbyggt i Windows och du kan skapa en anslutning med Windows anslutningsguide enligt instruktionerna på deras sida.
Det här fungerar bra för publika torrent siter och DC++ hubbar.
Men vissa privata torrent sidor som kan blockera tjänsten. Du får inget eget IP eller reverse och det är inte lika säkert som OpenVPN om anslutningen går ner. Jag skulle rekommendera VPNetMon tillsammans med den här tjänsten. Det kan stänga ner dina P2P program automatiskt om tunnel skulle gå ner.
Erbjuder alla möjliga typer av tunnlar till servrar I många olika länder. Deras PRO paket vilket man behöver för fildelning är inte helt billigt men med tanke på att man får så många alternativ för att ansluta och servrar över hela världen så kan det vara värt det.
En kommande svensk tunneltjänst. Ser ut att kunna bli ett bra billigt alternativ om de kommer igång.
Det här är ett urplock av svenska tjänster och den i min mening bästa internationella.
Det finns många många fler VPN tjänster som ni kan söka er fram till med Google.
Tänk dock på att undersöka hur de hanterar loggar och betalningsinformation.
Kan de länka betalningsformation till en viss användare och viss trafik till en viss användare, då det inget anonymitetskydd för fem öre. De flesta har dock mycket begränsade loggar eller inga alls och något alternativ för anonym betalning eller sparar inte betalningsformation på ett sådant sätt att det kan kopplas till en viss användare efter tiden man betalt för har lagts till.
Det finns ingen riktigt bra mjukvara för anonym fildelning ännu men det är på framgång.
Du kan hitta limited friends på deras forum om du inte har tillräckligt med kompisar som använder det här. Det krävs inte så många för att det skall gå att använda hysat väl. Det finns mycket matieral att tanka ner men du får fortfarande ha en del tålamot, hastigheterna är inte de bästa.
Freenet liknar OneSwarm men är lite mer komplicerat. Använder fortfarande webbgränsnitt så det är inga större problem men jag skulle säga att funktionaliten vad gäller fildelning är lägre än OneSwarm.
Filed under: ,